Considerat com el conte dels contes, els relats de les mil i una nits que narra la princesa Sherezade, són un conjunt d’històries d’aventures fantàstiques de diferents orígens (hindú, perses, egipci, etc …) que estan considerats una obra literària oriental extraordinària. Aladí i la llàntia meravellosa, Alí Babà i els quaranta lladres i Simbad el marí, entre d’altres, seran el fil conductor d’una activitat que ajudarà a posar en valor el patrimoni andalusí que exposa el Museu de Lleida

Proposem un viatge a l’antiga Larida que permetrà descobrir-la mitjançant l’art, la geografia, la llengua i la literatura, la música, la gastronomia, els costums i les creences religioses. L’experiència consistirà en una visita guiada per l’àmbit d’Al-Àndalus de la col·lecció permanent del museu, que anirà seguida de la recreació dels aspectes culturals esmentats. L’aula didàctica esdevindrà una llar andalusí on portarem a terme una activitat que posarà a prova tots els nostres sentits, amb la finalitat d’evocar aquell moment històric.

Aquesta activitat s’ha dissenyat en el marc del Projecte Comú de Lectura del CRP del Segrià. Consulteu el lloc web de les Mil i una nits.

Durada de l’activitat: 75 minuts.
Nivells educatius: infantil, primària, secundària, cicles formatius, educació per adults.